Waarom een WordPress website?

WordPress is al jarenlang het meest gebruikte en populairste CMS ter wereld om websites mee te maken en te beheren. Meer dan 73 miljoen websites draaien op WordPress.

Sinds een aantal jaren ben ik vanuit Serif overgestapt op WordPress en maak nu 95% van mijn websites met WordPress. 

CMS is een afkorting en betekent Content Management System. Dit is een programma waarmee je de inhoud van je website kunt beheren en het voordeel van WordPress is dat het eenvoudig in gebruik is waardoor veel bedrijven, verenigingen en zzp-ers hun eigen website kunnen beheren. Dit heeft niet alleen als voordeel dat je enorm in kosten kunt besparen maar je krijgt op deze wijze ook nog meer feeling met je website.

Onderstaand heb ik de voordelen van WordPress voor je op een rijtje gezet:

 

WordPress is gebruiksvriendelijk:

Zowel beginners als ervaren gebruikers kunnen ermee werken.n WordPress is het erg eenvoudig om teksten of afbeeldingen aan te passen, als je met een tekstverwerker zoals Microsoft Word overweg kunt dan kun je ook je teksten en afbeeldingen van je WordPress website aanpassen.

 

WordPress is overal bereikbaaar:

WordPress werkt via een persoonlijke login waardoor je website altijd en overal aan te passen is.

 

WordPress ontwikkeld continue:

WordPress komt gemiddeld met 8 updates per jaar, die met één klik kunnen worden geïnstalleerd

 

WordPress is onbeperkt:

Groot aanbod van extra functionaliteiten door middel van gratis en premium plug-ins (meer dan 25.000 plug-ins beschikbaar).

 

WordPress is leverancier onafhankelijk:

Niet tevreden over je webontwikkelaar? Vanwege het open-source karakter ben je niet meer afhankelijk van de bouwer van de website.

 

WordPress is geschkt voor ieder apparaat:

WordPress websites zijn responsive, dat betekent dat de website goed leesbaar is op PC, telefoons, tablets en andere apparaten

 

WordPress & Google zijn vrienden:

Websites die gemaakt zijn met WordPress worden goed geïndexeerd door Google. Dit komt omdat de code van WordPress goed geschreven is waardoor Google deze makkelijk kan crawlen (doorzoeken).


Wil jij ook een WordPress Website?

Deel dit bericht met je vrienden