Heb ik een SSL certificaat nodig?

Een SSL (Secure Sockets Layer) certificaat is een beveiligingscertificaat voor op uw website om te voorkomen dat privacygevoelige informatie tijdens het versturen uitlekken op het internet. Het bekende groene slotje)

Bij privacygevoelige gegevens kunt u denken aan onder andere:
Persoonsgegevens
E-mailadressen bij formulieren

Waarom een SSL certificaat?
Een website waar persoonsgegevens verstuurd worden of betalingen geschieden is volgens de wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) verplicht om te beschikken over een SSL certificaat. Met het hebben van een SSL certificaat op uw website wek je het vertrouwen van de bezoeker. Met een SSL certificaat voorkom je dat je in overtreding bent, krijgen bezoekers meer vertrouwen en je voorkomt dat Google je uit de zoekresultaten haalt omdat ze geen onveilige websites willen weergeven.

Hoe installeer ik het certificaat op mijn webhosting abonnement?
Alle SSL certificaten worden wanneer de hosting bij ons is ondergebracht bij aanschaf gratis door ons geïnstalleerd op uw website. De kosten voor een SSL Certificaat op je website zijn € 25,- per jaar excl btw

Hoe herken ik een SSL certificaat?

Het is uiteraard belangrijk dat je als bezoeker of eigenaar van een website weet wanneer een SSL verbinding actief is. Een actieve SSL certificaten kan je herkennen aan een aantal zaken.

  1. Wanneer de URL van de website begint met HTTPS:// weet je dat de website beveiligd is met een SSL certificaat.
  2. Wanneer er een SSL certificaat actief is wordt er een slotje getoond in de adresbalk van je internetbrowser
  3. Wanneer er een SSL certificaat met Extended Validation (EV) actief is wordt de adresbalk groen en wordt de naam van het bedrijf in de adresbalk getoond.